Geschiedenis

Geschiedenis

Hét PartySchip is in 1931 gebouwd als een zogenaamde gemotoriseerde dekschuit (beurtschip) geschikt voor een lading van ruim 25 ton.

De afmetingen, die in de loop der jaren niet veranderd zijn, zijn 23 mtr lang, 5 mtr breed en 1 mtr diepgang.

De oorspronkelijke naam was “De Kontiki”. De stompe kop en de oorspronkelijke lijn van de dekschuit zijn nog steeds karakteristiek voor het schip. Als men goed kijkt ziet men ook nog van het oorspronkelijke schip de contouren. Hier en daar, o.a. op het voordek en in de machinekamer, zijn zelfs nog de oorspronkelijke klinknagels zichtbaar.

Partyschip

Salonschip
In 1984 is de salon in het schip gemaakt en de stuurhut erop geplaatst. Het schip is toen verbouwd tot passagiersschip. De thuishaven was Den Oever en er werden dagelijkse sportvistripjes op de Waddenzee mee gemaakt. De naam werd toen “De Balgzand”, vernoemd naar de zandplaat voor de kust van Den Helder.

Dé geboorte…
In de loop van 1999 / 2000 is het schip verbouwd tot partyschip. De robuuste inrichting (stalen banken en stalen tafels) heeft plaats gemaakt voor een gezellige, in scheepvaartstijl ingerichte salon. Er is een bar aangebracht, gemaakt van een klein zeilscheepje. Technische zaken zijn gerenoveerd en de naam is veranderd in de “De Fuif Schuit”. Op 14 april 2000 is het schip opnieuw gedoopt.

Begin 2006 is de stalen opbouw op het achterschip gemaakt en het interieur is opnieuw aangepast. Daarmee heeft het schip uiteindelijk alle geplande verbouwingen achter de rug en gaat het de toekomst in onder de naam: “Hét PartySchip” !