Piratenfeest

Leef je helemaal uit …

met een Piratenfeest op een écht Piratenschip !

Vanaf € 95 p.p.
Eten, drinken en vermaak; het is allemaal bij de prijs inbegrepen.

Een unieke en onvergetelijke Piratenparty op een écht Piratenschip !
Voel je de échte piraat of de échte zeeman / zeevrouw !

De “zeereis” beslaat tussen aanmonsteren en afmeren 5 uur varen. De begin- en eindtijd is afgestemd op jouw wensen en gaat in overleg met de Kapitein.

Aanmonsteren
Het piratenfeest begint al bij het aanmonsteren. Je denkt dat dat eenvoudig is ? Vergeet het maar ! De Kapitein is een gesel voor zijn bemanning en streng voor de geronselde Landrotten en Dekzwabbers. Hij voert er tenslotte de vlag. En het motto van de Kapitein is: “Wie aan boord is, moet meevaren; en zie dan maar te overleven”.

Voordat de Kapitein de Landrotten aan boord laat, moet er al het een en ander gebeuren. Het wordt geen eenvoudige reis, dus een opwarmertje is wel nodig. Hij ontvangt de gasten met een hartversterkertje. Hiermee kan je alvast moed indrinken voor de bijzondere trip. Wees niet al te bang: “In een beker verdrinken er meer dan in de zee”.

Eten
Het zeemansmaal start met een dampende soep, die aan tafel wordt geserveerd. Terwijl iedereen zich te goed doet aan de soep, zet de bemanning de hoofdmaaltijd klaar. Hierbij is aan iedereen gedacht: salades, vlees, vis, vegetarisch, groenten, aardappels, het is er allemaal. Er is ruimschoots genoeg omdat de scheepskok meer dan voldoende heeft gemaakt. Je mag dus met een gerust hart meerdere malen komen opschepen, eh… opscheppen. Ondertussen zorgt de Troubadour er voor dat de feestelijke stemming er al snel in zit.

Het menu -Behouden Huys der Piraterij- omvat een stevige soep met stokbrood en kruidenboter met daarbij een zalm-, kartoffel- en vegetarische salade. Als hoofdgerechten: saté in satésaus (kip), gehaktballetjes in satésaus (varken), kippenpoten in zoetzure saus, pepersteakjes in saus (rund), witvis in een saus, evenals vegetarische gerechten. Aangevuld met rauwkostsalade met dressing en aardappeltjes in roomkaassaus. En tot besluit; gemengde vruchten op lichte siroop met slagroom.

Vermaak
Zoals gezegd, de Kapitein is niet de makkelijkste. Je kan er dus gif op innemen dat een stel gasten in de boeien geslagen wordt. Loskomen is alleen voor echte zeebonken mogelijk en wordt dan ook door de Kapitein beloond met een oorlam. Halverwege koersen we over de Evenaar (ja, ja óók op de Westeinderplas) en er is altijd wel een uitverkorene die volgens oud ritueel van de god Neptunus (of Poseidon, dat maakt ook niet uit) gedoopt of gekielhaald wordt. Of je daar nou zo blij mee moet zijn …

Na vijf uren varen heeft de Kapitein meer dan genoeg van de Landrotten en wordt er weer afgemeerd. Het einde van een bijzonder leuk en onvergetelijk feest is in dan zicht, een avond waar alle Landrotten nog lang aan terug zullen denken !

De kosten
De basisprijs (startkosten) voor een piratenfeest arrangement is € 2.500,–. Daarbij komt een bedrag van € 65,– per persoon. Ofwel, voor een groep van 60 personen bedragen de totale kosten € 2.500,– plus 60 x € 65,– = € 2.500,– plus € 3.900,– = € 6.400,–. Ofwel € 100,– per persoon. Voor kinderen onder de 12 jaar geldt de regel: 3 = 1. Bij een groep van minder dan 25 personen (inclusief de 3=1 regel) wordt minimaal de prijs voor 25 personen doorberekend.

Tijdens de barre tocht is inbegrepen: koffie, thee, fris, bier, wijn, sherry, vermout, port, jenever (jong, citroen & bessen) en vieux. Tegen bijbetaling zijn alle mogelijke andere dranken ook verkrijgbaar.

In overleg met de kapitein kan er gedurende de “piratenfeest” reis voor aanvullend vermaak gezorgd worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Black Jack tafel.

Voor dit themafeest zijn minimaal 25 en maximaal 60 Landrotten ofwel Dekzwabbers benodigd.